BUDIMPEŠTA 05.10. – 08.10.2019.

KM169.00

Kategorija:

Opis

Budimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896), drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog. Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu

 

  1. DAN – 05.10.2019.

Polazak grupe iz Banovića, Živinica, Tuzle i Srebrenika u večernjim satima. Noćna vožnja pravcem BiH – Hrvatska uz kraće odmore po potrebi grupe.

 

  1. DAN – 06.10.2019.

Dolazak u jutarnjim satima. Po dolasku zajednički odlazak do čuvene Vaci ulice. Odlazak u hotel i prijava u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Nakon odmora, mogućnost fakultativne vožnje brodom Dunavom ispod poznatih budimpeštanskih mostova. Noćenje.

 

  1. DAN – 07.10.2019.

Doručak. Obilazak grada – panorama Budimpešte (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela).  Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativni zajednički odlazak u Čardu gdje uz muziku i gastronomsku ponudu tradicionalnih jela i pića možete uživati u programu. Noćenje.

 

  1. DAN – 08.10.2019.

Doručak. Odjava iz hotela. GRATIS odlazak u tržni centar Campona  ili West-end uz mogućnost posjete Tropikarijumu. Nastavak vožnje prema Pečuhu. Kraća pauza i nastavak putovanja prema Hrvatskoj i BiH sa odmorima po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima. Kraj usluge.

 

CIJENA ARANŽMANA 169,00 KM

U cijenu uključeno:

– prevoz autobusom visoke turističke klase,

– smještaj u hotelu na bazi 2 noćenja s doručkom,

– pratilac ispred agencije,

– obilazak tržnih centara Campona i Pečuh.

 

U cijenu nije uključeno:

– putničko – zdravstveno osiguranje,

– fakultativni izleti:

– panoramni obilazak Budimpešte – 10 eura,

– krstarenje Dunavom – 15 eura,

– Čarda – 30 eura,

– ulaznice u Tropikarijum.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “BUDIMPEŠTA 05.10. – 08.10.2019.”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *