ISTANBUL 19.10.2019. – 24.10.2019.

KM295.00

Kategorija:

Opis

Čuveni Alphonse de Lamartine je rekao:

Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu“. 

Istanbul, znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. Grad koji se jedini na svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sječište različitih kultura i civilizacija koje se već vijekovima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kafana, trgovina, bazara… Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha…

 

1.DAN (Subota, 19.10.2019.) BiH – SRB – BG 

Polazak grupe iz Banovića (stanica kod Male pijace) u 13:00h, vožnja prema sledećim rutama: Živinice – Tuzla – granični prelaz Rača, vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe.

2.DAN (Nedjelja, 20.10.2019.) ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Zajednička šetnja do Kapali čaršije i upoznavanje rute do hotela. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (Ponedjeljak, 21.10.2019.) ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka planiran je obilazak grada pješice: Sultanahmet, Aja sofija, Plava džamija i hipodrom (bez ulaznica). Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Predlažemo fakultativni odlazak na tursku večer u neki od nacionalnih restorana uz muziku uživo i program trbušnih plesačica. Povratak u hotel . Noćenje.

4.DAN (Utorak, 22.10.2019.) KRSTARENJE – DOLMABAHČE


Doručak. Fakultativni odlazak sa vodičem u luku, ukrcavanje na brod, nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom Rogu, najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu i Galata kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče dvorcu – posljednjem sjedištu sultana, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula)… Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (Srijeda, 23.10.2019.) ISTANBUL – BiH


Doručak. Odjava iz hotela. Sastanak grupe i polazak prema Edirne-u. Dolazak u Edirne i obilazak grada. Sastanak grupe i polazak za BiH u pravcu: Sofija – Niš – Beograd uz pauze prema potrebi grupe. Dolazak sedmi dan u jutarnjim satima. Kraj usluge.

 

CIJENA ARANŽMANA: 295,00 KM
U cijenu aranžmana je uključeno: 


– prevoz turističkim autobusom,
– smještaj u hotelu 3* (hotel Nanda) na bazi 3 noćenja sa doručkom,
– razgledanje grada uz pratnju lokalnog turističkog vodiča,
– pratilac grupe ispred agencije,
– posjeta Egipatskoj pijaci začina,
– Sultan-Sulejmanova Džamija,
– Plava Džamija,
–Aja Sofija (bez ulaznica).
U cijenu aranžmana nije uključeno: 


– putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 10 KM,
– posjeta Dvorcu Dolmabahče – 15,00 eura,
– Posjeta Eyup sultan džamiji + krstarenje Bosforom – 20,00 eura,
– Palača Topkapi – 12,00 eura,
– dodatno plaćanje sjedišta po posebnom zahtjevu putnika – 50,00 KM,
– paket aranžman za fakultativne izlete – 40,00 eura.
Raspored sjedišta u autobusu pravi se prema datumu prijave.
NAPOMENA: Putnici su obavezni imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimalno tri mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ISTANBUL 19.10.2019. – 24.10.2019.”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *